Esittely

Kairanlumon kennel on pieni kotikenneli järven rannalla Ylitornion Mellakoskella. Oma lauma koostuu tällä hetkellä neljästä koirasta.

Kennelnimi on myönnetty keväällä 2016, ensimmäinen poropentue oli suunnitteilla 2017 vuodelle, mutta asiat ei menny niinkuin Strömsössä joten ensimmäiset pentueet molemmille roduille syntyi 2018. Olen allekirjoittanut kennelliiton kasvattajasitoumuksen 2016.


Kairanlumon kennel lyhyesti:

 * Aloitteleva lappalaiskoirien kasvattaja
 * Suomen kennelliiton sekä rotuyhdistyksen, Lappalaiskoirat ry:n jäsen.
 * Kennelliiton kasvattajakurssi suoritettu hyväksytysti
 * Jalostukseen käyttämäni koirat ovat terveystutkittuja; luustokuvat, silmäpeilaus sekä geenitestit

Pyrin kasvattamaan terveitä ja tervepäisiä perhe -ja harrastus koiria, työkoiria unohtamatta. Minua lappalaiskoirissa kiehtoo mm. niiden kotimaisuus, älykkyys, kestävä ja terve rakenne, hyvä hermoisuus sekä yhteistyöhalukkuus.

Sydäntä lähellä lappalaisten kanssa on paimentaminen niin poroilla kuin lampailla. Kotona pyöritellään omien kanssa hevosia välillä tarhassa ja kesäisin laitumella. Jokainen oma koira on käynyt paimentamassa enemmän tai vähemmän poroja ja lampaita.


Näyttelyissäkin on yritetty käydä mahdollisuuksien mukaan. Pieneksi perinteeksi on muodostunut ystävien kanssa Messarissa käyminen, sinne lähdetään tottakai aina jonkun koiran kanssa.


Asustelen avomieheni kanssa ja koirien lisäksi meiltä löytyy hevosia ja kissa. Olemme työssä käyviä ja toimimme tukiperheenä. Koirat ovat lähinnä minun harrastus mutta mies on enemmän tai vähemmän hommissa mukana.


F-pentujen kera.


 
Kuvat ottanut Krista Haataja. Ethän kopioi luvatta!
Ulkoasun tarjoaja Desinger blogs, muokkaukset Viivi 2017