Pentuja?


Suomenlapinkoiran p
entuja odotetaan syntyväksi Elokuun alussa 2020.


Yhdistelmä Koiranetissä

Roki on rotuunotettu 9 vuotias herrasmies jolla ei ole aiempia pentuja. Yhdistelmällä on rotujärjestön puoltama Poikkeuslupa jonka kennelliitto on hyväksynyt.

Shiron geenitestit puhtaat (pompen, dm ja Prcd-pra), lonkat B/B, kyynärät 0/0, silmät terveet (voimassa 10/2021)
Rokin silmät terveet (voimassa 2/2021)Rokin omistajan kertomaa: 

" Rokin isä Cierggi on kyllä ihan huippukoira ja jätti tosi hyväluonteisia pentuja. Siitä isästä saa olla ylpeä. Cierggin pennut ovat olleet rauhallisia ja niillä on ihan uskomattoman monipuolinen ääniskaala, niistä lähtee ties mitä murmatusta kun innostuvat. Ovat tosi ihmisystävällisiä, oikeita kainalo koiria. " Tämä on tuttavan kommentti joka on tavannut Cierggin muita pentuja.

" Roki on myös rauhallinen ja hyvin kuuliainen kaveri. Ei ikinä ole ollut mitään sairauksia. Rokia ei ole käytetty hirveästi porohommissa, mutta sen mitä on käynyt on vietit pelanneet. Enimmäkseen se on kuitenkin saanut olla kotikoirana, kun meidän perheen porohommat on vähentynyt. Ei ole alusta-arkuutta ja nauttii istua moottorikelkan ja mönkijän kyydissä. Mie piän että helpompaa koiraa saapi hakea.

Rokin paras puoli on se, että se on niin rauhallinen ja osaa sopeutua uusiin tilanteisiin ja paikkoihin. En tiä helpompaa koiraa kuin Roki.

Äkillisistä isoista pamauksista ja raketeista se ei tykkää, mutta ei mene paniikkiin. Asia unohtuu kun pauke loppuu, ei jää murehtimaan asiaa. Ääniaraksi en kuitenkaan sanoisi kun se sietää pyssyjen paukkeenkin. "


Shiron omistajan kommenttia:

" Shiro on kaunis, hyvä luonteinen ja avoin narttu. Tulee tosi hyvin toimeen kaikkien kanssa, toisten koirienkin sukupuoleen katsomatta. On varmasti viimeinen joka haastaa ketään, mutta vastaa kyllä jos joku hyökkää iholle.

Shiro reagoi ukkoseen, kovempaan jyrähdykseen haukahtamalla. Luulen sen olevan opittu tapa kotoa, kun meidän edesmennyt vanha koira haukku kaikki kolinat (laumanvartija).

Shiro on nöyrä, haluaa miellyttää, tulee syliin ja tykkää olla siinä jos se vain sallitaan. Ulkona häkissä ollessaan se ilmoittaa tulijoista haukkumalla, irti ollessaan menee tervehtimään. Sisällä se ei hauku, menee vain ilosena vastaanottamaan vieraita.

Neiti rakastaa lapsia. Lempi ihminen on Lilja-tyttö 3v. Shiron perheeseen kuuluu myös 7v poika.

Shiro on käynyt paimentamassa lampaita muutamia kertoja ohjatusti kentällä. Siltä löytyy hyvä työmoottori ja on innokas tekemään. Harrastellut vähän tokon alkeita. Innokas treenaamaan mutta osaa rauhoittua sohvaperunaksikin tarpeen vaatiessa.

Näyttelyissä on kulkenut saaden EH, ei ressaannu näyttely reissuista edes vieraan ihmisen mukana kulkiessa. "


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kuvat ottanut Krista Haataja. Ethän kopioi luvatta!
Ulkoasun tarjoaja Desinger blogs, muokkaukset Viivi 2017