Ukkeli poroilla

tiistai 14. maaliskuuta 2017


Viikonloppuna oltiin viikonloppu leirillä paimentamassa poroja Ukon kanssa Saajossa. Suopunkityttöläisten leirillä, eli Ukon kasvattajan varaamalla. Styttöläisistä Ukko oli ainoa lapinkoira vahvistus 9 porokoiran remmissä. 


Kiitos Tiinalle Ukon kuvaamisesta lauantaina. Sunnuntaista meistä ei ole kuvia. Vähän jännitti ittellä kuinka Ukko alkaa työntekoon poroilla vuoden tauon jälkeen. Tyhjää taas jännitin, alku hössötysten (kaiken koirakansan postien lukemisen) jälkeen Ukko alkoi tekemään hommia tutulla innolla. Tällä kertaa erona viime vuotiseen oli se että Ukkeli teki suoraan mulle hommia eikä haahuillu ittekseen menemään. Se jopa otti välillä kontaktia minuun. Tätä se ei tehnyt viime vuonna kertaakaan, edes kehuttaessa.Vuoden aikana meidän suhde on siis parantunut , mikä on kyllä näkynyt täällä kotonakin. Ukolla ei ole enään hullua vauhtia painella naapurin tontille irti päästessä vaan se hengailee mukana pihalla ja touhuaa välillä vähän omiansa. Se on alkanu pitämään huolta siitä missä mie menen, eikä enään mennä niin että mie vain huolehdin siitä missä koira huitelee ja mihin suuntaan se nyt laukko.Ukko on kyllä vallan mainio työkoira. Ainoa tilanne mikä sille nytkin tuli eteen, missä se lukkiutuu omaan pieneen maailmaansa on se kun Poro antaa sille palautteen. Viikonlopun aikana Ukko sai porolta palautetta pariinkin kertaan ja kummallakin kerralla kävi niin että Ukko vain kääntyi pois ja lähti omille reissuilleen. Minnan kanssa mietittiin että koira on saanut edellisessä paikassaan varmaan niin kovan kiellon porolle vastaamisesta että sen takia se vaan lukkiutuu pois eikä komenna poroa takasin omaan laumaansa. Mitään muuta tähän ei oikein keksitä, sellaista fiksua selitystä. Muuten koira toimii poroilla ihan niinkuin työkoiran kuuluukin, täysin oikein. 


Poroilla käyntien välissä käytiin myös molempien päivien aikana kerran lampailla. Lauantaina Ukon mukaan lampaille lähti kaks nuorta porotyttöä Notto ja Ruuti. Sunnuntaina käytiin Ruutin ja porokoira tyttö Skaiken kanssa.

Kiitokset kaikille leirillä mukana olleille, oli oikein kivaa ja kotiin lähdettiin taas uusien neuvojen kanssa tulevaa ajatellen.

2 kommenttia:

  1. Olipa ihana nähdä kuvia erilaisista paimenista ja paimennettavista! Kodan kanssa nyt paimennusharrastus aikatauluongelmien vuoksi vähän tauolla, mut kesällä toivottavasti päästään kunnolla jatkamaan! Pehkon Elämää -blogista löydät meidän tarinoita paimennuksesta ja kaikesta muusta! :)

    VastaaPoista

 
Kuvat ottanut Krista Haataja. Ethän kopioi luvatta!
Ulkoasun tarjoaja Desinger blogs, muokkaukset Viivi 2017