Typyt paimenessa, 2. Päivä

sunnuntai 2. huhtikuuta 2017


Paimennus jatkui torstaina. Ajelin aamupäivällä takaisin Pellon Ruuhijärvelle Saajoon. Miehtan kanssa aloteltiin porohommat. Ai vitsit että se on kiva ja varsin hyvä koira, jos vain päästäisiin enemmän paimentamaan. Porot ei kyselleet taaskaan liikkumisen pakkoa ja nyt Miehta käytti myös ääntään apuna paremmin ja nopeammin kuin aiemmin. Selvästi oli koirankin pää tehnyt yön aikana töitä.

Ensimmäisestä kierroksesta ei olekkaan kuvia. Miehtan kanssa käytiin myös lampaiden kanssa aidassa töissä. Miehta ottaa niin paljon minun tekemisistä itteensä että se syttyi lampaille aidassa tosi hitaasti. Eikä mikään ihme kun akka oli koko ajan edessä. Joko liian likellä lampaita tai muuten vain lampaiden ja koiran välissä sähläämässä. Ehkä me joskus opitaan.

Keli oli aivan loistava.Toiselle poro kierrokselle Miehta pääsi nuoren lapinkoirapojan Lipin apukoiraksi. Lipi oli vähän sitä mieltä että hän ei tee töitä ollenkaan joten Miehta lähti sinne vähän innostamaan lapinpoikaa töihin. Aluksi tosin Miehta sai tehdä itsekseen töitä jotta homma ei menisi nuoren kanssa leikkimiseksi. Ja tämä toimi. Miehta teki töitä ja vaikka Lipi koetti saada sitä leikkimään ei se lähtenyt, toimi täysin oikein. Olen kyllä tyytyväinen parkkiin kamuseen.
Hilppu oli selvästi pähkäilly työmoodiaan yön aikana. Torstaina se oli kuin eri koiruus keskiviikon eka kertaan verraten. Nytkin laitoin sen liinaan 'varmuudeksi' ensimmäiselle kierrokselle, mutta olisihan tuo kulkenut ja tehnyt ilman liinaakin, mikä jätettiinkin toiselle kierrokselle pois. Hilppu ei pitkään jaksa, onhan se ihan pentu vielä, mutta hyvältä se näyttää tässä vaiheessa jo vaikka kakara onkin.

Paljon siinä on samaa mitä isässään, paimentaessa. Vilkkautta löytyy, sillä kerkeää hyvin reagoimaan koko aidan ympäristöön mitä missäkin tapahtuu. Väsyessä käy paljon piehtaroimaan. Tehtiin lyhyttä pätkää jossa vaadin Hipiä koko ajan pysymään töissä, se ei saanut lähteä touhuilemaan omiaan vaan tehtiin hommia yhessä. Hyvä paimen siitä tulee kun päästäisiin vielä käymään, jos ei tänä keväänä niin ensi keväänä sitten uudelleen poroilla. Lampaille lähdetään jo kesällä varmastikkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kuvat ottanut Krista Haataja. Ethän kopioi luvatta!
Ulkoasun tarjoaja Desinger blogs, muokkaukset Viivi 2017