Viime viikon terveystarkit

sunnuntai 4. helmikuuta 2018


Pakkasia on pidellyt mutta samalla on ollut kyllä aurinkoiset kelitkin. Tänään tuli otettua kamerakin ulkoilulle mukaan. Jäällä on näppärä käppäillä ite kelkan jäljellä ja koirat saa juosta miten tykkäävät. Ukon laitoin tarkoituksella liinaan että se ei häippäse naapuriin juoksuisen nartun tykö.Viime viikolla keskiviikkona Shiro kävi silmä- ja polvi tarkissa Evidensiassa Rovaniemellä. Molemmista tuli terveen paperit! Shirosta ei nyt sattunut olemaan uusia kuvia, mutta eiköhän niitäkin räpsitä jossain välissä. Shiron uroslista kysely lähti samalla viikolla myös jalostustoimikunnalle, jäädään siis odottelemaan mitä sieltä kuuluu. Mahdollisuuksien mukaan seuraavaan juoksuun varmaan astutetaan.
Torstaina ajeltiin Hilpun kanssa Rovaniemelle Kieppiin luusto kuviin. Olin varannut neitille joukkotarkastus päivälle ajan lonkka- ja kyynär kuviin. Kiepissä ilmottautuessa kyselin onnistuisiko verinäytteen otto laboklinille samalla jotta saataisiin geenitesteistä vielä virallisesti testattua DM (on siis pentuna jo testattu "epävirallisesti" kasvattajan toimesta tästä terveeksi) sekä prcd-PRA. Pompenista on terve vanhempien perusteella.

Näppärästi hoitaja selvitti että kyllä se voidaan ottaa ja ennenkuin Hilppu oli kuvattu oli hoitaja juossut veret jo postiin. Eli tuloksia siltäkin suunnalta odotettavissa. Tänään kennelliitto on lausunut kuvien tulokset; Kyynärät 0/0 ja lonkat B/B, samaa mietiskeli eläinlääkärikin. Näistä on hyvä jatkaa!

Vielä olis tälle helmikuulle tiedossa Ukon silmäpeilaus sekä Hilpun silmä- ja polvi tarkki. Pelloon on varattu ajat 24.2.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kuvat ottanut Krista Haataja. Ethän kopioi luvatta!
Ulkoasun tarjoaja Desinger blogs, muokkaukset Viivi 2017