Pellon RN 23.11.2019

torstai 28. marraskuuta 2019

Viime lauantaina lähdettiin Myyn ja Kidan kanssa kohti Pelloa. Näyttelyyn oli ilmoitettu reilu 40 porokoiraa. Aurora kopattiin kotoa mukaan Turtolasta kaveriksi mulle piteleen koiria.


Myyn ( Korpikairan Myrskypilvi) kanssa pyrähdettiin ensimmäisenä junnu kehään viiden muun junnu tytön kanssa. Neiti esiintyi tosi kivasti siihen nähden että tämä oli vasta sen toinen näyttely eikä ole mätsäreissäkään käynyt reenailemassa tms. Juoksujen rakentamisen vuoksi Myy oli edelleen kovin karvaton vaikka vähän olikin saanut turkkiaan kasvatettua kuukauden takaisin meillä lomailun jälkeen, mutta eihän se vielä omassa täydessä turkissaan ollut.

Tuomari sanoi tykkäävänsä koirasta kovasti mutta karvattomuuden vuoksi antoi tänään Erittäin Hyvän. Kilpaluokassa sijoitti Myyn vielä kolmanneksi. Arvostelu on aivan koiran näköinen. Nyt vaan karvat ylle ja uudelleen näytille.

" Tänään hyvin niukassa turkissa esitetty, jolla erinomainen korkeuden ja pituuden suhde. Oikean muotoinen pää, hieman pyöreät silmät, hyvä kaula. Tasapainoiset raajojen kulmaukset, erinomainen raajaluusto, hyvä rintakehän pituus. Hieman lyhyt lantio, oikea hännän kiinnitys, ahtautta takaliikkeissä, riittävä askelpituus. Turkin laatu oikea, valitettavan niukka tänään. "
Jun - EH - JUK 3 - Tuula Pratt


Kuvat kaikki Paulan käsialaa Koiravalokuvausta Lapista

Kidan käytöstä alkuun vähän mietin että mitä meidän reissusta tulee. Se on välillä uusissa paikoissa kovin ujon oloinen ja se keksii paineistaa itsensä mitä hassuimmista asioista. Tällä reissulla se kuitenkin yllätti minut todella positiivisesti olemassa oikein reipas ja iloinen. Kida yritti tutustella kovasti itse vieraisiin ihmisiin ja vieraisiin koiriin. 


Kehässäkin se käyttäytyi hyvin, vaikka ei kovin malttanu seisoskella kun hetkittäin. Kuitenkin ei keksitty mitään panikoitavaa ja tuomarikin sai räpeltää hammaskalustot ja muut ihan huoletta. Olen kyllä tyytyväinen lörppäkorvan käytökseen.


Myy sai itsensä näköisen arvostelun ja sai Hyvän. Tästä on taas ihan hyvä jatkaa ja antaa neidin kehittyä ja kasvaa rauhassa taas.


" Hän esiintyy lähes bikineissä. Oikea pään kiila, pyöreät silmät. Löysyyttä korvissa, hyvä kaula. Antaa kovin ilmavan vaikutelman johtuen kevyestä rungosta ja lyhyestä rintakehästä. Vatsaviiva kuroutuu ja lanneosa saisi olla napakampi. Erinomaiset raajat, kevyt liike. Lyhyt oikeanlaatuinen turkki."
Nuo - H - Tuula Pratt


Seuraavaksi lähdetään isolle kirkolle Jelkun ja Hilpun kanssa viikonlopuksi temmeltään. Kida lähtee samassa kyydissä kotiin etelään ja Jelkku tulee sitten Messarista selvitessä kotiin takaisin. Sijoitustyttö Noona lähtee myös pyörähtelemään messariin kehiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kuvat ottanut Krista Haataja. Ethän kopioi luvatta!
Ulkoasun tarjoaja Desinger blogs, muokkaukset Viivi 2017