7.- 8.3. paimennusleiri

maanantai 23. maaliskuuta 2020


Pari viikkoa sitten pyörähettiin Saajomannussa paimennusleirillä. Meidän porukkaa mukana oli Jelkku ( Poikkikorvan Julumettu Jelekku), Viljo ( Nellin Savuawa Karhu), Noona ( Kairanlumon Nokkonen) sekä Korkki ( Kairanlumon Kiiluvainen).


Jelkun kanssa aloteltiin ja poika otti porot oikein rauhallisen olosesti haltuun. Hyviä pätkiä jaksoi painaa hommia ja sitten tarvi jo vähän hölläillä menoa. Jelkun kanssa oli kyllä helppoa paimennella, oikeastaan juuri sellaista kun olin siitä odottanutkin. Kerran se lähti kiertämään porotokkaa ympäri ja silloin sai kyllä heti palautetta poroilta. Sen jälkeen muisti hyvin kulkea minun mukana.

Super poika <3


Viljo oli ensimmäistä kertaa poroilla. Sekin töeki töitä hienosti, alkuun vähän ihmetellen mutta koko ajan reipastuen. Toisena päivänä se meni jo aidassa kuin aina töissä ollut koiruus. Hieno Vibe.

Kaikki koirat olivat vähintään ensimmäisellä kerralla aidassa liinassa.


"Alkaa olla jo vähän rankkaa!"


Noona oli myös ensimmäistä kertaa poroaidassa, koskaan. Lampailla neiti kävi viime kesänä ainakin kerran ja nyt se teki hurjana töitä poroilla, vaikka nakuna liikenteessä olikin. Onneksi ei ollut kovat pakkaset! Olisi saattanut pieni bikini beibe pitää kylmää.
Korkki olikin vähän säpäkämpi tapaus poro aidassa kuin meidän muut karvakamut. Se teki kyllä heti poroille selväksi että on hän täällä ja hän määrää niin vauhdin kuin suunnankin. Aluksi Korkki körmyytti poroja vähän turhaakin ennen kuin se tajusi että vähemmällä saa enemmän ja ottiki turhan juoksutuksen suhteen äänen käyttöön. Haukku tuli helposti ja se helpotti neidin työtä kovasti.
Loppujen lopuksi se paimensi todella hyvin ja innokkaasti kuitenkin pysyen hanskassa ja kuunnellen nuorta omistajaansa aivan mahtavasti.


Loput koirakot meidän leirillä olivat Henshaw kennelin koiria. Siellä oli myös useampi Ukon pentu töissä joten sunnuntai päivänä nappasin Ukkoherran autoon mukaan ja sekin pääsi pyörähtämään paimenessa. Jätkä paineli onnensa kukkuloilla töitä tehden ja intoutui aivan haukkumaan poroille. Maailman paras pieni Haisunalle!Paras Ukkeli <3
Ukko malttoi poseerata myös poikansa Henshaw Tategami eli Raffen kanssa. Pojasta polvi paranee vai miten se meni? Raffe oli kyllä just eikä melkein isänsä poika, isompi kokoinen vaan ja erivärinen pystymmillä korvilla. Huippu tyyppi kerrassaan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kuvat ottanut Krista Haataja. Ethän kopioi luvatta!
Ulkoasun tarjoaja Desinger blogs, muokkaukset Viivi 2017