Yhdeksän pientä porokoiraa

sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Taas ei mennyt hommat niinkö strömsöössä Myyn synnytyksen suhteen. Avautumisvaihe oli todella pitkä ja Myy väsähti ihan totaalisesti kotona kun olisi ollut supistuksien aika. Olin ollut aiemmin jo yhteydessä eläinlääkäriin varmuuden vuoksi ja sinne sitten iltasella lähdettiin ajelemaan. 

Koira laitettiin tippaan ja kaikkien tutkimuksien osalta päädyttiin avittamaan synnytystä käynnistämällä kalkin ja oksitosiinin avulla. Myy oli kuitenkin niin väsynyt kaikkeen yrittämiseen ettei ne oikein tuntuneet tehoavan ja pyysin sektiota.

Siinä sitten yön pimeinä tunteina toimittiin eläinlääkärin apuna ja saatiin yhdeksän pientä poropalleroa elävänä maailmaan. Pari pentua tuntui olevan vähän heikompia ja jännäsin niiden kanssa selviävätkö edes kotiin asti. 

Kotona oltiin aamuyöllä jotain ennen viittä. Myy oli tottakai vähän sekavana ja väsyneenä lääkkeistä mutta se kuitenkin hienosti imetti pentunsa laatikossa ja mie sitten hoidin pennut muuten. Pidin lämpimänä ja avitin niitä tekemään ensimmäisiä tarpeitaan pehmeillä kosteilla pyyhkeillä. Ei ihan samaa kaliiperia ko emon kieli mutta jotain yritystä sentään - pääasia että se toimi. Kahden heikomman pennun kohalla meni todella pitkään saada niille imemisrefleksiä jotta saisivat maitoa. Toisen niistä lopulta sain imeskelemään hierontojen avulla mutta poika pentu tuntui olevan ihan muissa maailmoissa. Pyhkäsin sille kuitenkin energian nostattamiseksi vähän hunajaa kitalakeen ja sen jälkeen ruvettiin tutkimaan maitobaaria uudelleen. Nisä löytyi suuhun ja hunajan mälskytys kera hieronnan sai aikaan myös imemisrefleksin.


Toiset pennut oli alusta asti aktiivisempia maitobaarissa mutta nyt iltapäivällä tilanne oli jo se että tämä heikoin pentu näkyi menevän ensimmäisenä baarille ja viimeisenä lähtevän. Hyvien imujen kera. Ihana juttu, se on vahvistunut päivän aikana todella paljon.

Myy piristyi aamupäivän jälkeen myös hurjasti ja se rupesi intoilemaan ja hoitamaan itse pentujaan joten sain väistyä hoitajan roolista. Mikä kyllä sopi mulle ja olen vain seuraillut että kaikki saavat varmasti maitohörppynsä ja vaipan vaihot. Kovin on laatikossa ollut tyytyväistä sakkia, hyvin hiljasta, joten voinee todeta kaikilla olevan masut täynnä ja muutenkin hyvät olot.

Tällä hetkellä näyttää siltä että "loppu hyvin kaikki hyvin". Toki ei voi ihan heti olla huolettomana, mutta hyvältä kuitenkin näyttää Myyn ja kaikkien yhdeksän tilanne.

Pentueesta löytyy kolme narttua ja kuusi urosta.

Tytöt

Pojat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kuvat ottanut Krista Haataja. Ethän kopioi luvatta!
Ulkoasun tarjoaja Desinger blogs, muokkaukset Viivi 2017