Hiihtoloman rientoja

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016


Hiihtolomallahan ruukataan kulkea mummalat ym sukulaiset läpi. Meillä ei lähdetty niihin rientoihin ollenkaan vaan touhuttiin täyttä päätä kotosalla. Koirat pääsi pariin otteeseen kelkka retkelle mukaan ja olihan meillä hauskaa. Mie olen yrittäny nyt luottaa tuohon Ukkoon päivä päivältä enemmän jotta sen uskallan mettässä löysätä irti sillä tiedän sen tulevan takasin, eikä se kovinkaan kauas edes mene.

Eilen oli hyvä esimerkki tähän kun kelkkareissulle otin vain Miehtan ja Ukon mukaan ja löysäsin ne vaarassa irti. Ajattelin vain että eiköhän Ukko viimeistään kelkan äänen kuulessaan tule takaisin jos se johonkin päättää lähteä. Ja niin, eihän se lähtenyt. Kovasti ne juoksi ja rallatti Miehtan kanssa meän ympärillä ja vähän kauempanakin mutta koko ajan näkö- ja kuulo etäisyydellä. Kyllä siitä on mahtava koiruus kouriutunut vuoden aikana.


Nämä kuvat on aikaisemmin viikolla otettu, Ukko oli "kaikenvaralta" liinassa kiinni koko ajan. Pikku Kirakin pääsi kelkkareissulle mukaan. Täytyhän siellä mettässä vähän koettaa isompia laittaa ojennukseen. Käytiin vähän lyhyemmällä reissulla tuona päivänä. Miehta onnistui töylyämään tassunsakin johonkin ja takasen anturaan oli tullut pieni viilto haava. Haava ei onneksi vuotanut kovin paljon ja se se tyrehtyikin hyvin nopeaan. Kotona se ei vaivannut koiraa enään lainkaan ja näin on jatkettu normaali arkea, eikä antura siis kaivannut mitään ylimääräisiä hoitoja.
Kirallekin löytyi puskaradion kautta uusi koti. En kerinnyt kotia oikein vielä etsimäänkään, taisi käydä niin että koti löysi koiran. Porotilallinen pariskunta soitteli Kirasta alkuviikosta ja sovittiin että tulevat neitosen hakemaan paimennuspaikasta viikon päästä kun mennään paimentamaan taas, mutta torstai iltana sain kuitenkin viestin jossa tiedusteltiin voisiko koiruuden tulla jo hakemaan.

Kyllähän se sopi, perjantaina iltapäivällä Kira sitten haettiin uuteen kotiin. Ensi viikolla ne tulevat kuitenkin paimentamaan meidän kanssa, ihan parasta. Tässäpä pari kuvaa uudesta kodista, neiti ja neidin ihan omat porot! Heti oli perjantai aamuna päässyt porojen ruokkoon mukkaan. 

Kuva; Heli A.

Kuva: Heli A.

Ainiin, jos joku ihmettelee miksei Kätkää näy kuvissa niin herra lähti viime keskiviikona äitini tykö Pelloon reenejä varten, jotka sitten olikin peruttu. Mikä selvisi mulle vasta Kätkän lähdön jälkeen. Eli koiruus ei ole ollut kotosalla hommissa mukana, vaan on nautiskellut reissailusta ja rapsutuksista toisaalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kuvat ottanut Krista Haataja. Ethän kopioi luvatta!
Ulkoasun tarjoaja Desinger blogs, muokkaukset Viivi 2017