Kätkä luonnetestissä

maanantai 16. toukokuuta 2016

Viime torstaina käytiin Pellossa normi aksareeneissä Lauran kanssa, ainoa erilaisuus asiassa oli että Lauran Reino ei ollut mukana. Tällä kertaa Laura sai reenata Kätkän kanssa kahdestaan, koira oli omistajan mielestä ihan tosi kiva, ei kuumunu niin paljon kuin joskus ja sehän meni rataakin tosi kivasti! Keinu oli taas hitusen ihmeellinen mutta parin kerran jälkeen se mentiin kuin vettä vaan, nou roblemo. Hieno Kähmä. Torstain reeneistä voi lukea ammattilaisen kirjottamat mielipiteet täältä ;)


Eilen aamulla nousin pikaseen sängystä ylös kahvin keittoon ja lievä masennus iski kun tajusin että ulkona satelee edelleen vettä. Voi jehna, mie niin kerkesin toivoa hyvää ilmaa kun edessä oli lähtö Rovaniemelle Kätkän kanssa luonnetestiin. Sateesta huolimatta Kätkä loikki autoon ja taas mentiin. Mitä lähemmäs Roita päästiin sitä paremmaksi keli onneksi muuttui. Ei mikään lämmin, eikä aurinkoinen, mutta eipähän satanut! Testi päästiin siis tekemään ilman märkiä vaatteita.


Harmittaa vietävästi kun ei ollut ketään kuvaamassa, mutta käydään nyt läpi sitä kuitenkin. Ensimmäisenä oli tiedossa tuomarien kanssa leikkiminen. Kysyttäessä totesin Kätkän leikkivän lelulla ja epäilin vahvasti sen purevan puukeppiin kiinni, mutta niin vain se iski hampaansa kepakkoon kiinni samantien epäröimättä. Mikälie sakemanni kuvitteli olevansa, hih. Kepissä roikuttiin tuomarin pitäessä ihan ärinänä kanssa ja mulla nauratti narun päässä.

Seuraavana vuorossa oli kelkka, Kätkä ei välittänyt siitä juuri lainkaan. Vasta viiden metrin päästä se katto että no tulee se vaan kohti ja väisti sen ja siirtyi suoraan nuuskimaan. Sitten reippailtiinkin sen ohi ilman reaktioita. 

Toisen tuomarin hyökätessä Kätkä ensin haukahti tätä jonka jälkeen ihminen jatkoi hyökkäystä. Kätkä vähän seilasi minun sivulla kuin miettien mitä tekee ja seuraavaksi se hyppäsikin kumaraan ja persus pystyssä heilutti häntää ja pyysi hyökkääjää leikkimään. Kätevä tapa reagoida? "Hei tyyppi, älä oo vihanen, leikitään!" Hohho, no puolustamistahan se oli sekin.

Haalarin nosto nurkalta ohi kävellessä sai aikaan normi säikähtämisen ja sen vierestä mentiin ohitse uudelleen. Tynnyristä samanmoinen reaktio ja reippaasti nuuskimaan. Pimeässä huoneessa Kätkä liikkui hyvin, hieman taakse pälyillen mutta löysi minut hyvin ja nopeasti.

Kun jätin Kätkän seinään kiinni ja kävelin nurkan taa piiloon, rupesi ketuttaan ihan vietävästi kun ei ollut sitä kuvaajaa. Yritin muiden katsojien ilmeistä päätellä mitä siellä tapahtuu mutta eihän siitä kärryille päässyt. Tuomari sanoi Kätkän tuijottaneen koko ajan häntä silmiin ja lähestyessä kuono väreili. Hän joutui viemään hyökkäyksen vähän liian pitkälle väreilyn vuoksi josta odotti purkautuvan murinan tai haukun. Kätkä oli kuitenkin lopuksi pistänyt vain maate ja tuomarin sanoja lainaten; "Se katteli minua sen näkösenä ettei oo muijalla palikat kohillaan."


Ainoastaan ampuminen sai Kätkässä "pako" reaktion aikaan ja paperiin laukausalttiin. Ensimmäinen laukaus ei ollut paha, toisesta se pyörähti ympäri ja kolmannesta Kätkä olisi jo paennut maasta, jos niin voi sanoa. Pyssymies kävi arvostelua odotellessa vielä Kähmää morjenstaan ja antoi nuuskia ruudin hajua sekä pyssyn hauleja. Eihän se niin kamalaa ollutkaan, haulithan olis voinu Kätkän mielestä olla ihan herkullisiakin. Hassu jätkä.

Kaikkien (lähinnä minun) yllätykseksi Kätkän pisteet paperilla oli +155! Härtsyykkeli. En olis uskonu niin hyvin menneen. Hieno homma, ilman muuta. Tässä vielä osa-alueittain;

Toimintakyky: +1b Kohtuullisen pieni
Terävyys: +1b Koira joka ei osoita lainkaan terävyyttä
Puolustushalu: +1 pieni
Taisteluhalu: +2b Kohtuullisen pieni
Hermorakenne: +1a Hieman rauhaton
Temperamentti: +2 Kohtuullisen vilkas
Kovuus: +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus: - Laukausaltis
Tuomarit: Riitta Lehmuspelto ja Reijo Hynynen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kuvat ottanut Krista Haataja. Ethän kopioi luvatta!
Ulkoasun tarjoaja Desinger blogs, muokkaukset Viivi 2017