Ukko luonnetestissä

keskiviikko 4. toukokuuta 2016


23.4.16 Ajeltiin Ukon kanssa Rovaniemelle Mäntyvaaraan. Päivän ohjelmaan kuului luonnetestiin osallistuminen. Tämähän oli ihan hurjan jännää kun en ole koskaan tälläisessä käynyt, edes katsomassa. Ensin ilmottauduttiin ja sen jälkeen kerettiin parin koiran testaus katsoa läpi kun oltiin sen verran hyvissä ajoin paikalla. Vitsit, sehän näytti suorastaan hauskalta.

En yhtään tiennyt aluksi mitä Ukosta odottaa, mutta jotenkin aavistelin sen olevan vähän hälläväliä - asenteella kuten yleensä muutenkin. Niinhän se vähän oli, alle video mistä koko homman näkeekin sekä lopussa kuuluu arvostelut. Kovin Ukko sai Ukkomaiset arvostelut ja pisteet sen mukaan. Hyvä mieli jäi tästä reissusta ja siitä innostuneena ilmotin Kätkäläisenkin luonnetestiin. Sinne mennään parin viikon päästä. Hauskaa!

Ukon pisteet

Toimintakyky: + 1b Kohtuullisen pieni
Terävyys: + 1b Koira joka ei osoita lainkaan terävyyttä
Puolustushalu: - 1 Haluton
Taisteluhalu: - 1 Pieni
Hermorakenne: - 1b Hermostunein pyrkimyksin
Temperamentti: + 2 Kohtuullisen vilkas
Kovuus: + 1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: + 3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus: ++ Laukauskokematon
Loppupisteet: 123p.

Tuomarit Reijo Hynynen ja Maarit Salla
Ukon kanssa on kauan, kauan tahkottu luokse tuloa ja ylipäätänsä sitä että se ymmärtäisi kulkea minun mukana ilman että mie koko ajan joudun sitä kontrolloimaan. Tänään se viimein osoitti merkkejä omasta ajattelustaan ja lenkillä irti ollessaan mie vaihdoinkin kesken kaiken suuntaa. Sivu silmällä kattoin taakse jatkaako se matkaansa vai tuleeko mukaan. Hetken se seisoi paikoillaan ja tuijotti minua kuin katsoen että vaihto tuo muori vaan suunnan. Sitten se ampasi vauhtiin ja puotteli hurjaa kyytiä minun tykö. Hurja palkkaaminen ja kehu kun luokse tuli, upea poika.

Vitsi mikä fiilis! Viimein se piti itse huolen että kulkee minun mukana, eikä minun tarvinut komentaa ja pitää huolta siitä että se ei katoa paikalta. Kyllä se näköjään niin on että työ tuottaa tulosta. Vitsit. Olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen tämän päivän lenkkiin. Ihan mahtavaa. Toivottavasti Ukkeli jatkaa tätä linjaa jatkossakin.


Mukavan lenkin lopuksi piti pysähtyä varvikkoon ottamaan muutama poseeraus kuvakin, pitkästä aikaa. Ei ole oikein tullut kuljetettua kameraa mukana lainkaan kun on ollut niin märkää ja rapasta joka puolella. Mutta jospa tähänkin tulisi muutos ja uusia kuvia sais muualtakin kuin koti pihasta.

Komistus.

4.5.2016

Tästä on hyvä jatkaa, samanmoista reeniä sekä tämän kuun lopulla alkavalle arkitottis kurssille. Mahtista, mulla on ehkä pienen pieni inspiraatiomotivaatio näihin nyt nousussa. Ja mikä kaikkein huipuinta, kesän ensimmäinen paimennuspäivä on ihan pian. Kaksi viikkoa enään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kuvat ottanut Krista Haataja. Ethän kopioi luvatta!
Ulkoasun tarjoaja Desinger blogs, muokkaukset Viivi 2017