Pupsi napero koulussa

tiistai 18. lokakuuta 2016


Hilpun kanssa käytiin viime viikon torstaina ensimmäistä kertaa naperoiden koulussa. Kouluttajana Eläinpalvelu Messi. Lämpimästi voidaan tätä suositella oli sitten pentukoira, aikuinen koira, ongelmakoira, mikä vaan. Heidiin yhteyttä vaan rohkeasti.

Mummokoiruus Lumo pääsi matkaseuraksi ja kerettiinkin kaksikon kanssa vetästä citylenkki rovaniemellä ennen kurssin alkua. Ensimmäinen kerta napero kurssista on ollut viikkoa aiemmin mutta erinäisistä syistä se jäi meiltä käymättä. Tällä kerralla oli teemana hihnakävely ja testattiin Hilpun kanssa reuna kävelyä. Mulla normaalisti koirat kulkee yleensä vasemmalla puolen jos on koko konkkaronkka mukana hihnassa. Tämä reunassa kulkemis vaihtoehto olisi tottakai hyvä opetella ihan jokaisen kanssa että aina hihnassa mentäisiin tien reunaa. Olema vain niin tottuneita (tai mie olen) kulkemaan pelkästään mettässä ettei ole oikein väliä onko ne hihnassa reunassa vai minun vasemmalla puolella.


Reunassa meno reenin jälkeen otettiin muiden pentujen kanssa ohitusta joka sujui hyvin. Hilppu ottaa tosi kivasti kontaktia ja meidän kotona opeteltu sivu-reeni on selvästi tuottanut tulosta, vaikka sitäkin on harvakseltaan otettu ja sisällä pääasiassa. Hilppu kuitenkin tarjosi kovasti viereen tuloa ja istuu sivulle oikein nätisti. Malttaa katsoa hyvän aikaa silmiinkin jo ennenkuin palkan saa. Häätyy sanoa että olen ehkä hitusen ylpeä ittestäni, haha. Kyllähän sitä koirille on aina osannut perus asiat opettaa mutta Hilppu on nyt ensimmäinen pentu itselläni jonka kans on reenattu tämmösiä sivu-vierellä juttuja. Ukon kanssa niitä on opiskeltu vähän ja Miehtan kanssa viime vuoden aikana. On se jotenkin erilaista kuitenkin alottaa ihan pennun kanssa. Pitäisi vain enemmän tehä ja ottaa se aika, pieni motivaatio on joka tämmösten onnistumisten jälkeen tuntuisi vähän kasvavankin. En olekaan niin tollo mitä olen ajatellut hihi!

Hilppu thö koipeliini reilu 4kk

Ennen kotiin lähtöä otettiin vielä jokaisen pennun kanssa luoksetuloa. Koira liinaan kouluttajalle, omistaja namin kanssa karkuun ja kutsusta koira luo. Hilppu oli vähän sitä mieltä luokse tullessa että nami käy mutta minuahan et muuten lääpi. Joka kerta se kuitenkin tuli tykö hyvin ja viimeisellä kerralla se oikein sinkosi luo. Hyvä, hyvä, me kehitytään.


Lihkku, reissunainen palailee mahdollisesti jo ensi kuussa kotiin. Onhan tuota babyfacea jo ikäväkin.
Lihkku on saanut touhuta vaikka ja mitä ja mikä parasta, painia isän kanssa. Perjantaina on treffit pikkuveljen kera josta odotan innolla kuvia.  Tässä nyt kuitenkin Kristan ottamia kuvia neitistä isänsä kanssa painimassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kuvat ottanut Krista Haataja. Ethän kopioi luvatta!
Ulkoasun tarjoaja Desinger blogs, muokkaukset Viivi 2017