Kuulumisia kaikilta

lauantai 25. helmikuuta 2017


Tämä postaus täyttyikin puhelin kuvista, yritin liittää puhelimesta myös video pätkää mutta en saanut sitä onnistumaan kun en ole niitä ladannut youtubeen. Noh, näillä mennään!


Hilpun kanssa on koetettu kotona reenailla vähän sivua ja seuraamista. Neiti on melko ahne niin sen kanssa hommat on olleet yllättävän helppoja. Itelle tarvitsisi vain enemmän oppia jotta tiedän että opetan näitä asioita koiralle oikein. Mie en ole koskaan ollut mikään toko ihminen tai muutenkaan mikään huippu kouluttaja, kunhan jokainen koira perus asiat on oppinut ja osaavat käyttäytyä, on se riittänyt.

Nyt on kuitenkin alkanut tuo Tokoilu jonnin verran kiinnostamaan niin yritetään sitä nyt opiskella sen mukaan mitä aika ja lompakon nyörit antaa myöten (lähinnä siihen muualla opin hakemiseen).


Hilpun kanssa käytiin keskiviikkona extempore ideana tokokurssilla tai enemminkin tunnilla. Toko ryhmään oli tullut peruutuspaikka ja mie sitten varasin sen. Otettiin Hilpun kanssa ihan perus juttuja, sivua, vähän seuraamista, paikalla oloa ja maahan menoa. Saatiin me lopuksi kokeilla tokohyppyäkin, kun se oli illan teema toisille koirakoille. Hauskaa oli ja paljon tuli taas uusia työkaluja omaan toimimiseen.

Olen myös varannut meille paikan huhtikuussa alkavaan möllitoko ryhmään.Muutaman päivän on satanut taas lunta. Ukkoa se ei ole paljon haitannut. Lähinnä sitä on hieman haitannut viereisessä häkissä olevan Lihkkun juoksut. Onhan se hölmöä poika koiran mielestä kun ei hyvän tuoksuista typyä omaan häkkiin saa. Ukon lemppari paikaksi on jälleen muotoutunut tuo häkin nurkka jossa se on mahdollisimman lähellä tyttöjä, hih rassukka!


Mummo koiraa on selkä taas väliin vaivannut. Vähiin ollaan sitä hieroskeltu ja vähän venyteltykkin jotta olo helpottais. Lenkit ja irti olo selvästi helpottaa muoriskan oloa kun se saa mennä mitä vauhtia haluaa ja venytellä juuri silloin kuin siltä tuntuu, itsekin.Kaihti rakentelee juoksujaan. Karvat alkaa olla neidissä melko vähänä, huomaa parhaiten ehkä tuosta takajalkojen karvan määrästä. Huonohko kuva, mutta näkee siitä jotain taas.

Ykkös uros ja vara kakkos uros on valittuna. Kunhan vain juoksut alkaisivat. Uroslista kävi jalostustoimikunnassa ja ne on ns. hyväksytty ja katottu ettei ole mitään isompia riskejä millekkään; kilppariin, epilepsiaan, kaihiin jne. Kaikki näyttää hyvältä. Kuitenkaan jalostustoimikunta ei voi virallisesti hyväksyä yhdistelmää nartun värin vuoksi, mikä on ollut alusta asti tiedossa. Mutta meille riittää kun tiedetään että sieltä päästäkin on tutkittu yhdistelmien terveystilanteet ja ne ovat varsin hyvät. Mahdollisia tulevia pentuja ei siis tulla myymään "jalostustoimikunnan hyväksymänä yhdistelmänä".Shiroltakin saatiin kuva terveisiä. Vuoden ikäinen neitonen on edelleen kovin vaalea. Korvien pääly karva on beigeä ja hännän pää, sekä nykyisin myös silmän ympärykset.


Lemppari asento nukkua. Perus lappalainen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kuvat ottanut Krista Haataja. Ethän kopioi luvatta!
Ulkoasun tarjoaja Desinger blogs, muokkaukset Viivi 2017