Herätyyyys!

torstai 13. elokuuta 2015

Viimein koitti se päivä kun ajattelin alkaa herättelemään tätä koirien blogia eloon. Koirulien kuulumiset on vähän siipeilleet hevosten blogissa ja nykyisin on koiristakin enempi asiaa, ja jaksamista kirjotella kuin ennen. Joten on aika herätellä tämä henkiin taas.

Paljon on koirien elämässä tapahtunut jos kattelee minun viime postausta pentusista. Hupsista, tuo pieni ruskea koirakansalainen on kasvanut aikuisen mittoihin pikku hiljaa ja luonne on täysi kymppi. Yltiösosiaalinen Miehta. Tulee toimeen koiran kun koiran kanssa, sekä muiden eläimien. Ollaankin tälle keväälle aloteltu paimen hommat poroilla ja kesän myötä on kuljettu lammaspaimenessa. Täytynee niistä laitella kuvia jossain kohtaa, sillä ollaan paimeneen vielä tälle kesää menossa uudemmankin kerran.Kätkän elämä on kokenut muutoksia myös. Herrasta on tullut virallisen pentueen isä, Tampereelta kävi joulun aikoihin morsian joka tekasi neljä ihanaa pentusta. 3 parkkia merkein ja yhden mustan, kolme narttua ja uros. Toinen morsian kävi kylässä kohta 3 viikkoa sitten. Tämä onkin niin tuore juttu että odotellaan vielä kuulumisia hetken aikaa, ennenkuin tiedetään onko pentuja varmasti tulossa.

Kätkä on myös päässyt agilityn makuun Lauran kanssa. Reeniä ei vielä ole ollut kuin jokunen hassu kuukausi, mutta niihin on mahtunut jo parit epiksetkin! Kätkä on ottanut agility radat omaan haltuun ja rakastaa tuota lajia yli kaiken. Loisto jätkä se siinä kyllä onkin, lisää vaan reeniä ja paremmaksi muuttuu :) Omistaja saa olla tyytyväinen kun koira toimii ystävällä reenikamuna, näillä onkin tavoitteena eksyä ihan virallisille kisaradoillekin. Täällä tullaan siis näistä huutelemaan varmasti moneen otteeseen.
Lentävä poro.

Lihkkun ja Lumon elämässä ei isoja asioita ole tapahtunut. Lihkku tosin kävi lonkka ja kyynärkuvissa. Kyynärät oli puhtaat 0/0, lonkat C/C. Lonkkien tulos yllätti minut, mutta niiden ei pitäisi tämän kokoista koiraa tulla koskaan kiusaamaan mitenkään. Toivottavasti näin myös pysyy.


Tyttöjen kanssa touhuillaan kotona omia juttuja ja lenkkeillään. Lumo pääsi jo lammaspaimennuksen makuun ja Lihkku pääsee ens kuussa sinne myös. Eli paimennus on meän juttu lähiaikoina. Kummatkin ovat päässeet tälle vuodelle korkkaamaan mätsäri linjatkin.
Viimeisimpänä meidän laumaan maaliskuun lopussa muuttanut Suomenlapinkoira Ukko. Suopunkitytön Ukkoherra tuli vähän puolivahingossa meille. Siskoni kanssa haettiin Ukkeli hälle, mutta hänen kihlattu ei sitten ensimmäisen viikon jälkeen halunnutkaan herraa pitää jostain todella tylsästä syystä. Joten Ukko tuli sitten meille, niin mukava luontoinen koira kun tämä uros on. Ukko ei rähjää toisille, tulee juttuun kaikkien kanssa ja ei haasta toisia uroksia. Kätkähän kerkisi kokeilla Ukkoa heti alkuunsa ja toinen vaan katteli että mitäs siinä hillut? Lempeä, kiltti ja mahottoman nallemaisen ulkonäön omaava Ukko on siis tullut meille jäädäkseen.


Ukko kävi myös kuvattavana, Kuvat lähtivät kennelliittoon; Kyynärät 0/0, Lonkat A/A, saa nähä tulevatko samoina takaisin vai ei. Ukkeli kävi Kätkän kanssa myös geenitestattavina Pompen taudin ja Prcd-pra:n osalta. Kummatkin urokset ovat molemmista terveitä! Todella hieno uutinen kummankin kannalta. Jalostustarkastuksessakin Ukko on kerinnyt piipahtamaan. Hyväksytty varauksin; Korvat ja Takaraajat.


Tämän kuun lopussa on uroksilla on ryhmänäyttelyt Rovaniemellä. Saapa nähä mitä siitä tulee. Kätkä on muuttunu mahoton viime vuodesta, siitä on tullut oikea mies. Ukko taas ei ole koskaan ennen näyttelyissä käynytkään. Viime viikon sunnuntaina kävi ensimmäistä kertaa koskaan mätsäreissä ollen SIN 1 ja BIS 2 ! Loistava mies. Kiitokset siskolle esittämisestä.2 kommenttia:

 
Kuvat ottanut Krista Haataja. Ethän kopioi luvatta!
Ulkoasun tarjoaja Desinger blogs, muokkaukset Viivi 2017