Uimista ja aksaa

torstai 27. elokuuta 2015

Niin pitkän viikonlopun jälkeen koitti meidän kauan ootettu paimennuspäivä, maanantai. Ikävä kyllä maanantai päivästä tuli liian kuuma päivä, joten paimennus peruttiin. Koko päivän lämpöasteet huiteli +25:ssä, joten iltakin olisi liian lämmin juoksuttaa lampaita eikä koiratkaan oikein jaksaisi töitä tehdä. Paimennus siirtyi siis syyskuulle.


Ukko oli minun kanssa kuitenkin päivän kaupalla, ihana tyyppi. Asiakkaat otti kaikessa rauhassa vastaan hötkyilemättä ja moni siitä tykkäsikin. Jos asiakas päätyi rapsuttelemaan Ukko istahti viereen " Jees, tää on kivaa ". Mutta mikäli asiakas vain tervehti koiraa ääneen, tuli Ukkeli takaisin tiskin taakse makoilemaan.


Keskiviikkona meillä oli tiedossa agilityn epikset Kainuunkylän kentällä, ekaa kertaa koskaan. Ajelin jo iltapäivästä Lauran tykö. Suunnitelmissa oli käyttää Ukko ja Larpan Rymy ensin lenkillä. Keksittiin että käytettäisiin koiria uimassa, joten nokat kohti rantaa. Ukko on kyllä niin mainio, sen kanssa touhuaminen on päivä päivältä mukavampaa. Rymy yritti vähän murahella kotitiellänsä, mutta Ukko ei näitä murahteluja noteerannu yhtään mitenkään. Katteli vaan että siinäpä örähtele, ei kiinnosta. Lenkilläkin Ukko käveleskeli tosi nätisti jo, eikä roikkunu hihnassa niinkö monesti tekee varsinkin alkulenkistä intoa puhkuen. Rauhoittui nopeasti kävelemään nätisti.

" Oo siellä vaan... "

" En kyllä tonne mee, hullu jätkä siellä.. "

" No ehkä nyt sitte kuitenkin.. "


Rantaan päästyämme Rymy loikki suoraa päätä uimaan ja keppiä hakemaan. Ukko ensin vähän katteli vettä, mutta jolkotteli kyllä rantaveteen varpaansa kastelemaan. Kumpikin meistä Lauran kanssa "bloggaajina" haluttiin uusia kuvia joten Rymyn uinnin jälkeen Laura otti Ukon liinan ja houkutteli jätkää vähän syvemmälle. Menihän se vatsaa myöten ja siitä vielä ihan että pikku pätkän ui oikeasti, ja nauravalla ilmeellä juoksi takaisin rantaan. Hauska koira, eiköhän siitä vielä uimari tule. Kun ei tuo vesi näyttäny sen mielestä niin vastenmieliseltä :)

Vesipeto Rymy.

Äijät

Aksa kentälle porukkaa tuli ihan kivasti ja ite "talkoilin" kuvatessa jokaisen suoritukset. Kaikilla oli hauskaa niin kuin asiaan kuuluukin. Kätkä oli (normaalista poiketen) koko odottelu ajan autossa Ukon kanssa. Tästä se selvästi veti kierroksia vähän liikaa ja oli radalla oikein omituinen otus. Hyviä pätkiä tuli kyllä mutta radat kokonaisuudessaan ei olleet kovin hyvät, näin omistajan näkökulmasta (joka ei ymmärrä aksasta oikeasti yhtään mitään). Mutta tuli sieltä joltain radalta kuitenkin sijotuskin, tosin en muista miltä. Pieni raksurasia oli palkintona. Kaikesta sähläilystä huolimatta kaikilla oli mukavaa.

Katso videolta kuinka Kätkä näyttää mallia miten Tuomaria halataan!

Eilen oli normaalit treenit Pellossa. Kätkä oli huomattavasti paremmin "oma" itsensä radalla kuin mitä se keskiviikkona oli. Hiljaa hyvä tulee, reeniä reeniä lisää. Eikä passaa poiketa meän rutiineista kisapaikoillakaan ettei sillä mene pasmat enempää sekasin. 

" Ai reeneihin?! "                                         " Kyllä Kiitos! "


3 kommenttia:

 1. Awwww <3 Ihana omituinen otus <3

  VastaaPoista
 2. Mullakin alkanu tuo aksa kiinnostamaan ja aattelin sen eestikin kans kokeilla :) vois joskus tulla kattomaan touhua tarkemmin jos joskus kainuunkylän kentällä oletta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netan kanssa sinne vain =) Maanantai iltasin on ainakin Mian porukka siellä =)

   Poista

 
Kuvat ottanut Krista Haataja. Ethän kopioi luvatta!
Ulkoasun tarjoaja Desinger blogs, muokkaukset Viivi 2017