Lammaspaimen

keskiviikko 16. syyskuuta 2015


Viimein koitti se maanantai kun Ukon kanssa päästiin paimentamaan. Minua ehkä vähän jännittiki ko en tienny miten se niihin reagoi. Päällimmäinen ajatus oli koko päivän että tänään se hyökkää jonkun lampaan päälle Paistin saamis aikeissa. Onneksi minun jännittäminen oli turhaa.

Energiaa Ukossa on kuin pienessä kylässä. Kentän ulkopuolella se kävi kierroksilla ja vähän vinkuikin lampaiden suuntaan, tämähän ei koskaan vingu. Oli kuitenkin muuten nätisti pöljäilemättä. Meän vuoro oli ihanan holsku pennun jälkeen, koiran kans aitaan ja menoksi. Ukko oli aluksi mulla vain talutushihnassa mikä oli sitten liian lyhyt ja vaihdettiin liinaan. Ohjaaja joutui myös useamman kerran sanomaan koiralle että lampaat on hänen eikä niitä juoksuteta. Ukko ei itessään hirveästi edes juossut, mutta se vain puski niin lähelle lampaita "väärällä" energialla että lambit lähti pakoon. Muutaman sanomisen jälkeen asenne kuitenkin viimein muuttui. Tuli ihan hyvääkin paimennus pätkää ja Ukosta sanottiin olevan vahva viettisimpiä lapinkoiria mitä on nähty. Naureskelinkin että positiivisella vai negatiivisella tavalla, niin ihan positiivisella onneksi.







Toisella kierroksella Ukko käskettiin löysätä liinasta, mihin kiitollisena naurahdin ohjaajalle hänen olevan hullu :D Onneksi kaikilla on huumori kohillaan tässäkin asiassa. No, koira irti liinasta paimensauva omaan käteen ja menoksi. En millään meinannut nyt kentällä tajuta sitä ohjaamista ja varsinkin Ukon kans se oli tosi haastavaa. Se on yllättävän nopea, mitä ei välttämättä ulkonäöltä uskois. Yritä siinä sitten johtaa laumaa kun lampaat on koko ajan nilkoissa kiinni koiran puskiessa niitä koko ajan lähemmäs. Ohjaaja tuli sitten hetken päästä apuun kun minusta tuntui ettei tästä tule oikein mitään kun en kerkeä itte koiran mukana. Saatiin Ukko sitten vähän himmaamaan sitä tahtia ja homma alko toimimaan paremmin. Hyvä rauhallinen pätkä ja koira pois kiitosten kera lampailta. Se on kyllä upea, tasapainottaakin laumaa koko ajan kun malttaa rauhoittaa päänsä.



Lisää liikuntaa ja yhdessä oloa, perusjuttujen reenausta vaan alle koko ajan. Eiköhän siitä hyvä tule, harmi kun lammaspaimennukset loppuivat ettei keritty Ukon kans uudelleen sinne, mutta keväällä mennään sitten poroille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kuvat ottanut Krista Haataja. Ethän kopioi luvatta!
Ulkoasun tarjoaja Desinger blogs, muokkaukset Viivi 2017